Stela Korljan

Stela KorljanStela Korljan blev født 1959 i Sarajevo, det tidligere Jugoslavien. Allerede i hendes skoletid besøgte hun balletskolen i Sarajevo. Efter hendes studentereksamen fik hun stipendium til et ophold i USA og fortsatte hendes danseuddannelse i Los Angeles.

Fra 1981 til 1985 studerede Stela Korljan journalistik ved Universitetet af Sarajevo, og fra 1994 til 1997 koreografi hos Professor Uwe Scholz i Tyskland ved Højskolen for musik og teater ”Felix Mendelssohn Batholdy” Leipzig, som hun afsluttede med et meget godt resultat.

I løbet af hendes studietid var hun solo- og gæstedanser på forskellige teatre, fra 1976-1985 på Nationalteateret i Sarajevo som solodanser. Hun var gæstedanser i USA ved danseteateret i San Diego og i Østrig ved teatret i Klagenfurt.

Ved Statsteatret Braunschweig i Tyskland havde hun soloroller fra 1987 til 1993 og overtog det koreografiske arbejde der. Hun var også involveret som solodanser og koreograf i byen Gera/Altenburg fra 1993 til 1999. Derefter var Stela Korljan gæstekoreograf ved Semper Operaen i Dresden. Fra 2000-2010 var hun balletleder og chefkoreograf ved Slesvig-Holstens Landsteaters balletkompagni.

Specielt gennem hendes rockballetter ”Dark Side of…”, ”Einstürzende Neubauten”, ”MaDonna” og med ”(Ba)Rock” er hun blevet kendt over hele regionen, specielt hos de unge. Også hendes interpretation af store litteraturværker som ”Peer Gynt”, ”Lear”, ”Fragmente und Staub” efter Ovids metamorfoser såvel som ”Mario and the Magician” mødtes med begejstring af publikummet.

Med dansestykket ”Pinocchio” vandt hun hjertet af de små og deres forældre.

Hendes arbejde med det klassiske repertoire som fx ”Coppelia” og selvfølgelig Stravinskys ”Sacre du Printemps” hører med til højdepunkterne af balletopvisninger ved landsteateret.

Med hendes kommunale projekt ”Uden grænser” har hun været med til at sprede en bølge af begejstring for dans i byen Flensborg og omegn. 
Siden August 2010 arbejder Stela som freelance koreograf, regissør og docent i Tyskland og Europa.

Hier meine bisherigen Arbeiten …