Mircea Suciu-Korljan

Mircea Suciu-KorljanFødt 13.2.1956 i Sighisoara, Rumænien. Som 9-årig optaget på balletakademiet i Cluj-Napoca, Rumænien.

Til den daglige træning, først i den rene klassiske dans, derefter i den overdådige historiske form og den folkelige, sommetider groteske form for karakterdans blev der øvet og øvet.

Efter 9 år med hård træning diplom eksamen bestået med glans.

Derefter engagementer i Statsoperaen Cluj-Napoca, i national teatret i Sarajevo, og Staatstheater Braunschweig med adskillige hovedroller som solodanser i ballet forestillinger i både ind og udland. (bl.a. Scheherazade, Svanesøen, Giselle, Spartacus, Combatimento del Tancredit et Clorinde, Sacre du Printemps)

Efter afslutningen af det aktive ballet liv gennemførte jeg et to årigt studie i dansepædagogik i ”Hochschule für Musik und Theater ”Felix Mendelssohn Bartholdy” i Leipzig.

Derefter træningsleder på Stadtttheater Braunschweig og yderligere 10 år træningsleder og assistent i Landestheater Flensburg.

Bevægelse, bevægelse, bevægelse ”allround og movement” har været hele mit liv.

Grebet af pilates metoden og dens virkning på mennesker, underviser jeg nu i pilates.

“Hvad bevægelser er i stand til at sige,
 det ved de ikke selv,
 de samles, mødes,
 beriger hinanden, bliver ét med hinanden,
 følger hinanden indbyrdes, skaber former ved egen kraft,
 videreudvikles og flyver bort. Nogle gentager sig selv for at overleve,
 de hviler, de vandrer,
 og i og med, at de forénes med hinanden, bliver de til en dans.”

Således lød budskabet i forbindelse med World Dance Day 2008 – det kom fra en lille pige.

Som menneske, dansepædagog og pilates træner, lærer jeg og lever jeg med viden om kroppen, dansens lethed og kraft og fordelene ved sundhed og velbefindende for sjæl og krop i PILATES helhedsorienterede træning.