Projekter

Den, som bevarer evnen til at se det dejlige og smukke, vil aldrig blive for gammel.
– Franz Kafka


 

Uraufführung „Ohne Grenzen Sønderjylland Suite“ / Jugend 2020 | lære mere …

 


Benjamin Britten: Ceremony of Carols

 • 25.11.2016, 19:00 Uhr, St. Nikolai Flensburg
 • 26.11.2016, 19:00 Uhr, St. Nicolai Eckernförde

Eintritt EUR 15,00 (ermäßigt: EUR 10,00)

Som afslutningskoncert for den treårige dansk-tyske interkulturelle platform NoBordersCompany står nu Benjamin Brittens ”Ceremony of Carols” fra 1942 på programmet.

Benjamin Britten: Ceremony of CarolPå et mellemstop i Halifax på vej hjem fra de forenede stater til England har komponisten købt sig en samling af gamle engelske julesange. Han blev imponeret over sangenes charme og kvalitet. Allerede på skibet begyndte han at arbejde intensivt med en fortolkning af disse sange. Besætningen og instrumenteringen holdt han bevidst helt enkelt: et trestemmet børnekor og en harpe. Tilbage i England fuldendte Britten værket, idet han supplerede det med andre sange og gamle gregorianske liturgiske sange. På den måde opstod en helt særpræget komposition, som den dag i dag tryllebinder publikummet med dens store musikalske elegance og originalitet, dens billedlige poesi og dens teologiske dybde.

Benjamin Britten: Ceremony of CarolIscenesættelsen og koreografering af store kirkemusikalske værker har altid stået i fokus hos NoBordersCompany. Derfor var Benjamin Brittens værk et oplagt valg til afslutningsarrangementet. De 11 sæt fra “Ceremony of Carols” er med deres kontrastfulde billeder, de nogle gange kraftfulde, andre gange sarte melodier et inspirerende grundlag for et tværgående musikalsk-koreografisk arbejde med børn og unge. Noget helt særligt er også de middelalderlige teologiske udsagn i teksterne.

Værket bliver opført under ledelse af von Gerold Jensen og Katja Kanowski med børne- og ungekor fra henholdsvis Sankt Nicolai Eckernförde og Sankt Nikolai Flensburg, akkompagneret af Julia Gollner på harpen. For iscenesættelsen og koreografering står Stela Korljan med NoBordersCompany, som er vokset og har løbende forandret sig i projektets løb. Således består NBC Ensemblet i dette afslutningsarrangement “Ceremony of Carols” af børn fra Tønder Kulturskolens balletlinje, elever fra Nørreskov Skolen, afdeling Guderup, ensemblet “La belle Montage” med solisterne Hanne Merte Schmidt, Rasmus Hansen, Freya Jensen, Birgit Kania og Mircea Suciu-Korljan.

“Ceremony of Carols” kan opleves den 25. november kl. 19 i Sankt Nikolai kirken i Flensburg, den 26. november kl. 19 i Sankt Nicolai kirken i Eckernförde og den 22. januar 2017 kl. 15 i Christianskirken i Sønderborg.

Dette særlige NBC projekt er støttet af Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig, af KursKultur med midler fra partnerne bag Region Sønderjylland-Schleswig, det danske Kulturministerium og Ministerium für Justiz, Kultur und Europa des Landes Schleswig-Holstein. Projektet finansieres endvidere med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling samt Kirchenkreis Rendsburg-Eckernförde.


“Johannes Passion”, Christoph Demantius – NoBordersCompany med Ensemble Voces Berlin og solodansere fra Berliner Staatsballett

EN PASSION DANSES – BEVÆGELSE I LIDELSE

NoBorders Company opfører Johannes-Passion i Eckernförde, Flensburg og Sønderborg under ledelse af Stela Korljan.

Christoph Demantius: Passion ifølge evangelisten Johannes og Forudsigelse af Jesu Christi lidelser og død fra profeten Esajas’ kapitel 53

Siehe, das ist Dein Sohn Siehe, das ist Dein SohnChristoph Demantius, bømisk-saksisk kantor, komponerede sin berømte Johannes-Passion i 1631 som en figural passion. Det betyder, at han benyttede en særlig form, som allerede var forældet på det tidspunkt, hvor han ikke bruger solister, men gør bibelteksten til flerstemmig musik på en meget gennemkomponeret måde.

Demantius giver helt nyt musikalsk indhold til denne her form fra 1631, som allerede var gået af mode: dramatisk fortolkning af teksten, vågede ekspressive harmoniske forbindelser, stærke rytmer der tjener dramaet og således viljestærke fraser, der tager lytterens sjæl med ind i musikken – med disse og mange andre kompositoriske muligheder opnår Demantius en medrivende og uforudset fremstilling af historien om Jesu Christi lidelser og død.

Ensemblet Voces Berlin fortolker værket med deres solistbesætning for at kunne fremstille dramatikken og dybden i fortolkningen med endnu større plasticitet, end det ville være muligt med et kor.

Den koreografiske opsætning af a cappella-værket tjener også dette formål. De billeder, der ellers frem for alt opstår for det indre øje, suppleres og intensiveres af koreografiens abstrakte billeder.

 • 27.03.2015, 20.00 Uhr – Nicolaikirche Eckenförde

 • 28.03.2015, 17.00 Uhr – Nikolaikirche Flensburg

 • 29.03.2015, 19.30 Uhr – Marie Kirke Sønderborg

“Demantius Passion” et projekt af “NoBorders Company” med ensemblet Voces Berlin og

MARINA KANNO, 
ALEXANDER ABDUKARIMOV solodansere fra Berliner Staatsballett.

 • 
Musikalsk ledelse: Katja Kanowski

 • Orgelimprovisationer: Michael Mages 
 • Regi: Stela Korljan

“There is no rose”
Den første store opførelse fra NBC – NoBordersCompany – Sang, Dans og Skuespil 

 • Premiere Eckernförde – 05.12.2014 – Nicolaikirche Eckernförde – 19:00 Uhr
 • Premiere Sønderborg – 06.12.2014 – Sønderborg – Teater, Comwell – 19:00 Uhr
 • Premiere Flensburg – 07.12.2014 – Nikolaikirche Flensburg – 17:00 Uhr
Karten für “There is no rose”
 
 • 05.12.14 um 19:00 Uhr – Abendkasse in Nicolaikirche Eckenförde
 • 06.12.2014 um 19:00 Uhr – Theater Sønderborg Comwell über Sønderborgbilletten http://www.sonderborgbilletten.dk/ und an der Abendkasse
 • 07.12.14 um 17:00 Uhr – Abendkasse in Nikolaikirche Flensburg 

» Læs mere …


 11.01.2015 ­ årlig reception på Deutsches Haus


“Johannes Passion”, Christoph Demantius – NoBordersCompany med Ensemble Voces Berlin

Christoph Demantius’ Johannes-Passion fra 1631 hører til korpassionsgenren og fremstiller passionsaktiviteterne efter Johannes med en i bogstavelig forstand hidtil næsten ‘uhørt’ dramatik og gennemtrængende dybsindighed. Seks solostemmer gør, at kompositionens dramatik opleves endnu mere intens – og således, at denne måde at fortolke værket på også danner basis for den koreografiske scenografi.

 •  27.03.2015 – Nicolaikirche Eckenförde
 • 28.03.2015 – Nikolaikirche Flensburg
 • 29.03.2015 – Marie Kirke Sønderborg

 30.09.2015 – Orgelfestival Sønderjylland-Schleswig – afsluttende koncert

Verdensmusik og dans – “Magiske mellemverdener”. I forbindelse med Orgelfestival Sønderjylland-Schleswig præsenterer NBC en usædvanlig, eksperimenterende og atmosfæremættet aften med et væld af levende musik og dans på grænsen mellem poesi og eksperiment, mellem tradition og modern nutid.
Med: Gabriel Koeppen – Saxophon, Michael Mages – Orgel