Mette Rasmussen

Sønderjysk pigekor og drengekor

Mette RasmussenDSønderjysk Pigekor blev grundlagt i 1994. I 2011 blev Sønderjysk Drengekor etableret, og de to kor fungerer nu både hver for sig og sammen. Sangerne kommer fra en stor del af det sønderjyske område, og koret består i dag af ca. 130 piger og drenge i alderen 6-20 år.

 Sangerne er inddelt i fire kor:

  • Koncertkoret med 70 sangere (12-20 år)
  • Juniorkoret med 25 sangere (10-12 år)
  • Spirekoret med 25 sangere (6-10 år)
  • Drengekoret med 10 sangere (8-13 år)

 Sønderjysk Pigekor og Drengekor synger til sammen ca. 30 koncerter om året – de fleste synges dog af koncertkoret. Koret har gennem årene opnået et stadig højere kunstnerisk niveau og dermed også optrådt sammen med en række halv- eller helprofessionelle kunstnere, herunder Sønderjyllands Symfoniorkester, bandet Efterklang, dansere og koreografer samt ikke mindst andre dygtige kor fra ind og udland.

 Juniorkoret og Koncertkoret ledes af Mette Rasmussen, som også er chefdirigent for koret. Hun er uddannet cand. phil. i musikvidenskab og engelsk og har 20 års erfaring i korsang og direktion. Hun er tillige leder af Det Sønderjyske Sangcenter, som arbejder for at opkvalifiere sang blandt børn og voksne i det sønderjyske område – på både bredde- og eliteniveau. Spirekoret ledes af Susanne Heigold, som er uddannet sanger og dirigent i Schweiz. Susanne er desuden musikchef for Bund Deutsch Nordschleswiger. Drengekoret ledes af Frank Laue, som også er organist ved Dybbøl Kirke. Frank er uddannet organist og musikleder fra Musikkonservatoriet i Århus. Sønderjysk Pigekor og Drengekor er elitemiljø i Det Sønderjyske Sangcenter.