Melissa Mathies

Melissa MathiesSønderjyllands Danseakademi er siden 2004 ledet af tidl. Kgl. balletdanser Melissa A. Mathies.

Melissa er født i Australien, hvor hun startede med at danse som blot fire årig. Hendes 12-årige balletuddannelse fra Royal Academy of Dance blev afsluttet med Solo Seal. Som barn dansede hun ved den Australske Ballet og Opera og deltog i flere professionelle forestillinger, indtil hun i 1985 modtog årets talentlegat fra Society of Dance Australia.

Samme år rejste hun til London, hvor hendes uddannelse blev afsluttet på Royal Ballet School. Her arbejdede hun både på Royal Ballet Covent Garden og Sadlers Wells Royal Ballet, mens hun modtog balletundervisning ved nogle af verdens førende balletdansere og lærere.

I 1987 begyndte Melissa sin professionelle balletkarriere ved Den Kongelige Ballet i København. Hun turnerede i 1989 med Solister fra the Royal Danish ballet i bl.a. USA, Italien og Spanien.

Som solodanser blev hun i 1991 af Heinz Spoerli hentet til Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf. I 1993 vendte hun tilbage til Kongens Nytorv. Her har hun danset markante partier i de fleste store klassiske balletter samt talrige fremtrædende roller i balletter fra Bournonville til Balanchine. I løbet af hendes aktive karriere har hun arbejdet sammen med bl.a. Kirsten Ralov, Frank Andersen, Henning Kronstram, John Neumeier, Helgi Tomasson, Peter Schaufuss, Flemming Flindt, Peter Martins, Darcey Bussell, Nikolaj Hübbe, Alexander Kølpin og Tim Rushton.

Som grundlægger af Sønderjyllands Danseakademi har Melissa Mathies siden 2004 været med til at opbygge en regional base for klassisk ballet i Sønderborg, Slesvig og omegn. Derudover har hun oprettet en strategisk forbindelse til den Kgl. Balletskole, således at talentpleje for ballet nu også er en realistisk mulighed for alle børn i Sønderjylland/Slesvig.

Melissa har gennemført en pædagogisk videreuddannelse ved den Kgl. balletskole og siden 2008 været tilknyttet til den Kongelige Balletskole som medlem af deres kunstnerisk/faglige råd. Derudover er hun på ad hoc basis involveret i projekter under Kulturministeriet og medlem af Kulturrådet Sønderjylland.